Κάτι δεν πάει καλά – Απίστευτες εικόνες στη Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι απείλησαν τον Στ. Κασσελάκη (βίντεο)

Kουκουλοφόροι που συμμετείχαν σε συγκέντρωση των ΛΟΑΤΚΙ κατά της ομοφοβικής επίθεσης εναντίον δύο τρανσέξουαλ ατόμων στη Θεσσαλονίκη, αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη.

Δείτε:

Ρατσιστική βία: Ομαδική επίθεση σε δύο νεαρά τρανς άτομα στη Θεσσαλονίκη- Μπήκαν σε εστιατόριο για να γλιτώσουν (βίντεο)

Κασσελάκης για ομοτρανσφοβική επίθεση: Όταν ο κυρίαρχος λαός μετατρέπεται σε όχλο δεν έχουμε τίποτα καλό να περιμένουμε

Το σκηνικό έντασης σημειώθηκε την ώρα που o Στέφανος Κασσελάκης  προσερχόταν στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που φιλοξενείται στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» για να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Μακρίδη Unclickable που προβάλλεται στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ομάδα κουκουλοφόρων έφθασε στην είσοδο του «Ολύμπιον» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αποδοκίμασε τον Στέφανο Κασσελάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προλαβαίνει να μπει στο εσωτερικό του κινηματογράφου.

Οι κουκουλοφόροι του φώναξαν «σκουπίδι» και τον αποκάλεσαν «καταπιεστή».

Λίγα λεπτά αργότερα, η ίδια ομάδα των κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο με το κράνος που κρατούσε.

Οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να αρπάξουν το πηλήκιο του αστυνομικού. Στο “Ολύμπιον” έσπευσε όχημα ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών στον αστυνομικός. Ο τραυματίας αστυνομικός θα μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο 424 ΓΣΝΕ.

Ο κ. Κασσελάκης έφτασε στη συμβολή της Τσιμισκή με την Αριστοτέλους και περπάτησε μέχρι το Ολύμπιον, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλο, τους βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Κυριακή Μάλαμα, Πέτρο Παππά, την πρώην Εκπρόσωπο Τύπου, Δώρα Αυγέρη και κομματικά στελέχη.

Τουλάχιστον 16 προσαγωγές οι 13 σε ομοφοβικούς που επιτέθηκαν στο σώμα της πορείας

Ηχηρή και ογκώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ομοτρανσφοβία με αφορμή το ομοφοβικό περιστατικό του Σαββάτου πραγματοποιείται από τις 19:00 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Προσαγωγές και συλλήψεις σημειώθηκαν και χθες.

Η επίθεση το Σάββατο βράδυ με θύματα δύο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ταρακούνησε τον δημοκρατικό και αντιφασιστικό κόσμο της Θεσσαλονίκης ο οποίος συμμετείχε μαζικά στην πορεία. Επιθέσεις όπως αυτή και ειδικά από νέα -ως επί το πλείστον- παιδιά δείχνει το μέγεθος του προβλήματος και τις ομοφοβικές αντιλήψεις που υπάρχουν σε ένα βαθμό διαστρωματικά στην κοινωνία. Στη διαδήλωση συμμετέχουν μαζικά φοιτητές, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και συλλογικότητες.

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης με ομάδα ατόμων να επιχειρεί να επιτεθεί στους διαδηλωτές. Η Αστυνομία προχώρησε σε 16 προσαγωγές.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Κάτι δεν πάει καλά – Απίστευτες εικόνες στη Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι απείλησαν τον Στ. Κασσελάκη (βίντεο)”

  1. Ερηνη

    Αφού είναι τόσο άνδρες οι φασίστες γιατί επιτίθενται με κουκουλες:δες κου κλουξ κλαν, δοσιλογοι στη κατοχή, χρυσαυγιτακια σήμερα.
    Αυτοί που τους υποστηρίζουν ας το βάλουν λίγο να δουλέψει το ρημάδι το μυαλό τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί